![]() ![]() Wienersemlor![]() Läckert frasiga semlor! Inte så svårt att baka som det ser ut. Du behöverWienwebullar
Fyllning
Gör så här:12 stycken
Bullarna blir bäst om alla ingredienserna är kalla. Kyl därför mjölk, ägg och mjöl i kyl. Skilj äggulan från äggvitan. Spara vitan också. Lös sedan jästen i mjölken, vispa ner äggulan och knåda in mjölet, socker och salt. Sluta när du har en jämn och elastisk deg. Låt degen vila i kyl 10 minuter. Kavla ut degen till en rektangel på 30X40 centimeter på mjölat bakbord. Långsidan mot den som kavlar. Hyvla hälften av det kalla margarinet med osthyvel direkt på degen och täck halva ytan med margarin. Vik ihop degen mot dig och tryck ihop i kanterna. Vrid degen och vik en gång till. Kavla försiktigt ut degen till samma storlek som tidigare. Lägg på resten av margarinet och vik ihop på samma sätt igen. Kavla ut ännu en gång. Vik sedan ihop degen så du får en 30X10 centimeter lång bit. Skär i 12 bitar. Forma till bullar genom att nypa ihop spetsarna på undersidan. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med äggvita. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-7 minuter.
Låt dem svalna helt på galler innan toppen av bullen skärs, inkråmet gröps ur och blandas med mandelmassan. Pudra bullarna med florsocker precis före servering. Bullarna håller sig dåligt i rumstemperatur och passar inte att frysa. ![]() ![]() ![]()
|
|