Tiramisù-semlor

Överraska med en svensk variant på den klassiska italienska efterrätten.

Du behöver

Bullar

  • 8 bullar, gärna bakade på receptet för Klassiska semlor, med kardemumman utbytt mot rivet citronskal

Fyllning

  • 2 ägg (gulorna)
  • 2 msk socker
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk starkt kaffe eller espresso
  • 2 msk Cointreau eller motsvarande
  • smör till stekning
  • kakao
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

8 stycken.

Baka bullarna enligt recept och låt dem svalna.

Separera äggen och vispa gulorna tillsammans med sockret. Blanda ner mascarponen och rör till en slät kräm. Blanda kaffet med Cointreaun.

Skär locket av semlorna och gröp ur inkråmet, lämna endast lite runt om. Hacka till mindre stycken och fräs i smöret i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg och blivit lite krispiga.

Skeda lite av kaffeblandningen i botten på varje semla, täck med mascarponekrämen. Fördela därefter hälften av smulorna från inkråmet i semlorna. Blöt smulorna med kaffeblandningen. Varva därefter med ännu ett lager kräm och ett lager smulor, som även de blöts med kaffeblandningen. Vispa grädden och spritsa eller bred ut grädden på semlorna. Täck med locken och pudra med kakao.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Quesadillas

Vardagstacos

Till helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål.

tacorecept.nu

Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

bagelsrecept.se


Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

Vi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten!

 gröt.com


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...