![]() ![]() Tiramisù-semlor![]() Överraska med en svensk variant på den klassiska italienska efterrätten. Du behöverBullar
Fyllning
Gör så här:8 stycken. Baka bullarna enligt recept och låt dem svalna. Separera äggen och vispa gulorna tillsammans med sockret. Blanda ner mascarponen och rör till en slät kräm. Blanda kaffet med Cointreaun. Skär locket av semlorna och gröp ur inkråmet, lämna endast lite runt om. Hacka till mindre stycken och fräs i smöret i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg och blivit lite krispiga. Skeda lite av kaffeblandningen i botten på varje semla, täck med mascarponekrämen. Fördela därefter hälften av smulorna från inkråmet i semlorna. Blöt smulorna med kaffeblandningen. Varva därefter med ännu ett lager kräm och ett lager smulor, som även de blöts med kaffeblandningen. Vispa grädden och spritsa eller bred ut grädden på semlorna. Täck med locken och pudra med kakao. ![]() ![]() ![]()
|
|