Semmelmuffins

Läckra semmelmuffins med mandelmassa! Lyxig variant på klassikern.

Du behöver

Receptet är för 6 personer.

  • 150 g smör
  • 120 g socker (1 1/2 dl)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 krm malen kardemumma
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mandelmassa
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 krm vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljsocker
  • Florsocker till dekoration

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Vispa samman rumsvarmt smör och socker så det blir luftigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma.

Rör växelvis ner mjölk och mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen.

Fördela smeten jämnt i 6 stora muffinsformar.

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter och låt sedan svala helt på ett galler.

Vispa grädden tillsammans med 1 tesked socker och vaniljen. Skär av toppen på vaje muffins så att ett lock bildas. Spritsa eller klicka grädde och lägg tillbaka toppen som ett lock.

Dekorera med florsocker genom en fin sil före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av ch
28 februari 2017

Hur gör man med mandelmassan?

Blandas den med smeten, eller skär man en grop i de färdiggräddade muffins?


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu

Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

scones.se


Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer?

Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad.

Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...