![]() ![]() Petit choux-semlor![]() Petit choux, den lilla, luftiga bakelsen är perfekt att förvandla till en härligt spröd variant av semla! Gör dem små och fyll fatet med minibakelser ingen kan motstå. Du behöverReceptet är för 8-10 personer. Petit choux
Fyllning
Gör så här:16 medelstora eller 30 små. Koka upp vattnet i en kastrull stor nog att rymma hela smeten. Tillsätt smöret eller margarinet och låt det smälta ner i vattnet. Sikta eller strö försiktigt i mjölet under kraftig vispning. Koka någon minut tills smeten går ihop. Ta bort från värmen och låt den svalna helt. Värm ugnen till 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa nu i äggen ett och ett tillsammans med potatismjölet. Sluta när du har en slät och luftig smet. Klicka eller spritsa ut smeten i små runda bottnar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, något längre om du gör stora petit chouxer. Låt bakelserna svalna helt på galler. Skär ett snitt och lyft av överdelen, fyll med mandelmassa och spritsa en krans med grädde. Pudra över lite florsocker och servera tillsammans med te eller kaffe. ![]() ![]() ![]()
|
|