![]() ![]() Lätta semlorEn semla för den som vill äta lite nyttigare! Lite magrare, lite mindre socker - men fortfarande god! Du behöverBullar
Fyllning
Gör så här:14 stycken Värm mjölken och kesellan till 37 grader. Lös jästen i degväskan och tillsätt kardemumma, socker och salt. Knåda i mjölet lite i taget tills du får en slät, men inte för fast deg. Knåda degen i 8-10 minuter med maskin eller det dubbla för hand. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Ta upp på bakbord och dela i 14 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och sätt av på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ordentligt, till dubbel storlek, cirka 45 minuter. Grädda bullarna i 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalan på galler. När bullarna svalnat: Skär av ett lock på varje bulle, gröp ur inkråmet med en gaffel. Blanda därefter inkråmet med mandelmassa och någon matsked vatten. Rör slätt och klicka sedan ut fyllningen i varje bulle. Vispa vaniljvisp så fast att den går att klicka ut med sked. Fördela vispen jämnt på bullarna, sätt på locken och pudra över med lite florsocker innan servering. ![]() ![]() ![]()
|
|