![]() ![]() HetväggAtt äta sin semla i ett fat med varm mjölk är en gammal sed - prova hetvägg! Du behöver
Gör så här:Hetvägg är ett gammalt sätt att servera sin semla. Sättet att äta sin semla i varm mjölk har varit vanlig i Sverige sedan 1700- talet och många tycker fortfarande att det är just så här en semla ska avnjutas! För att laga hetvägg bakar du först en omgång klassiska semlor efter storlek och smak. Värm sedan mjölken så den bli het, men inte kokar. Lägg en semla i ett djupt fat och slå mjölk runt. Servera genast! En del smaksätter mjölken under värmningen. Kanel, vanilj, kardemumma och/ eller socker är kryddor som går fint till semlan. Hetvägg - ordet kommer från det tyska "heisse wecken" (ungefär heta kilar), en kvarleva från den tid när fastlagsbröden var formade som kilar eller kors. ![]() ![]() 28 januari 2011
Ja salta bara kan användas även som halkskydd och strö i sår. ![]() ![]() ![]() 28 januari 2011
Semlor med mycke marsipan och grädde är toppen har man ljummen mjölk strö även i en gnutta salt ![]() ![]() ![]() 28 januari 2011
salt i mjölken är toppen. ![]() ![]() ![]() 13 februari 2010
Hej Magnus, jag bloggar om Sverige på web-versionen till en stor dagstidning i Ungern. Nästa vecka tänkte jag presentera semlan, som en riktigt svensk fenomen - därför är jag glad att hitta denna sida och låter mig gärna inspireras av den. Hoppas, går det bra. Med hälsningar: delisa www.sved.nolblog.hu / delisa@live.se ![]() ![]() ![]() 16 februari 2010
Det är också gott att salta lite i mjölken. Låter ju hemskt, och ingen vill prova, men jag lovar - det är jättegott! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Skall du ha perfekta hemgjorda semlor köp då de trekantiga locken på ÖB där finns även grädde i sprayförpackning.Lycka till.