Semlorna flyter ut?

Mina semlor flyter ut och blir platta! Vad gör jag för fel?

- Anna

Jag gissar att du antingen missat saltet, eller använt väldigt svagt mjöl. Om man glömmer salt brukar degen bete sig så, likaså om mjölet inte är starkt nog. Om du inte använt för lite mjöl?

Prova med vetemjöl special eller liknande, starkare mjöl så tror jag du lyckas!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Mary
24 januari 2012

Varför blir semlorna flåsiga?

Kommentar av Simone Saul
21 mars 2011

Saltet kan vara en bov eller så har du arbetat degen för mycket eller alltför för lite, eller kanske låtit jäsa för länge. Svagt mjöl (det vill säga en låg glutenhalt som det är i vanligt vetemjöl jämfört med specialmjölen) är aldrig ett problem när man bakar bullar - snarare tvärtom. Om du använder specialvetemjöl är det mycket viktigt att arbeta det länge nog så att det bildas långa glutentrådar annars orkar det inte hålla formen när det jäser.

Lycka till




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se

Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

frukostbullar.se


Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

Bullbak är en garanterad myshöjar i köket. Doften är en magnet för att fikasugna. Visst är nygräddare kanelbullar fantastiskt gott. Men vill du ha omväxling går det att baka läckra vaniljbullar, mjuka chokladbullar, goda nougatsnurror eller blåbärsbullar. Själva slår vi ett slag för nygräddade äppelbullar. Perfekt till kaffet, oavsett när du dricker det!

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...