I vissa semmelrecept står det att man ska ha hjorthornsalt och ibland står det att man ska ha ägg. Jag vill ha bullar som inte blir för kompakta, ska jag använda någon av de ovanstående ingredienserna då?
- selma
Visst ger hjorthornssalt luftigare semlor, och även ägget kan ha lite av den effekten, även om den är minde. Men framförallt skulle jag satsa på att jäsa bullarna med vanlig jäst. Det brukar ge de högsta och luftigaste semlorna.
Kommentar av
Semlan
23 januari 2012
Jag var på en bakkurs hos en bagare (fd medlem i baklandslaget) som tyckte att man inte skulle ha vetemjöl special i degar som tex bulldegar. Detta för att de blir för sega. Vad tror ni om detta när det gäller semlor? Borde det inte vara helt vanligt mjöl i dem?
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!
Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda!
Vi tipsar om några klassiska favoriter som alltid passar: Chokladsockerkaka, citronsockerkaka, kardemummakaka eller en god tigerkaka. Alla funkar lika bra till finfika som på barnkalas.
Och så ska man såklart inte förakta en enkel sockerkaka. Nybakad och fortfarande ljummen står den sig lätt genom alla trender!
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.
Jag var på en bakkurs hos en bagare (fd medlem i baklandslaget) som tyckte att man inte skulle ha vetemjöl special i degar som tex bulldegar. Detta för att de blir för sega. Vad tror ni om detta när det gäller semlor? Borde det inte vara helt vanligt mjöl i dem?