![]() ![]() ChokladsemlorEn semla som bryter med traditionen! Gör chokladsemlor och bjud den som vågar prova någonting nytt! Du behöverBullar
Fyllning
Gör så här:14 stycken Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula i jästen i en bunke och tillsätt vanilj och salt. Lös jästen med vätskan. Rör ner socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i ungefär 10 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och dela i 14 bitar. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan, kakaon och kaffet. Rör eller vispa massan slät. Smaksätt eventuellt med syltad apelsin. Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna. Vispa grädden, sockret och vaniljen så fast att den går att klicka, eller spritsa ut. Smaksätt eventuellt med punsch. Fördela jämnt på alla semlorna med sked eller fyll en spritspåse och spritsa en krans med en stor stjärntyll. Lägg på locket och pudra semlan rikligt med kakao före servering. ![]()
![]() 29 september 2017
Hello! ![]() ![]() ![]()
![]() 27 september 2017
Hello! ![]() ![]() ![]()
![]() 26 september 2017
Hello! ![]() ![]() ![]()
![]() 23 september 2017
Hello! ![]() ![]() ![]()
![]() 22 september 2017
Hello! ![]() ![]() ![]()
![]() 21 september 2017
Informative Site Hello guys here are some links that contains information which you might find useful yourselves. It is Worth Checking out. bfdabfcgdkdgfcce ![]() ![]() ![]() ![]() 23 februari 2011
150 gr smör, 5 dl mjölk, 50 gr jäst, 4 msk vaniljsocker, 1 krm salt, 2 dl kakao, 12-13 dl mjöl, 1,5 dl socker Smält smöret, blanda i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i vätskan, och sedan i med alla de andra ingredienserna. Jäs 45 min, baka ut till ca 30 semlor (lite mindre än de vanliga) jäs 30 min. Grädda 10 min i 200 grader, kolla tiden noga för man ser inte när de är färdiga då de är bruna från början!! Fyllning enligt ovan eller mandelmassa, kaffe och riven mörk choklad + grädde. Jättegott!! ![]() ![]() ![]() ![]() 23 februari 2011
Jag håller med, en chokladsemla är en semla med kakao i bullen oxå! Jag har ett recept jag brukar bjuda jobbet på varje år, uppskattat!! ![]() ![]() ![]() ![]() 1 februari 2010
För att kallas chokladsemla så ska hela semlan innehålla choklad, inte bara fyllningen utan även bullen! ![]() ![]() Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
![]() ![]() ![]()
|
|
Hello!